Denní krém Klorane s datlemi

O značce Klorane

V posledním příspěvku jsem firmu Klorane krátce představila pouze v jedné z mnoha jejích tváří. Tentokrát bych se ráda mnohem hlouběji pozastavila u společnosti Pierre Fabre, pod jehož laboratořemi Klorane funguje.
Pierre Fabre založil společnost koupí lékárny a dnes společnost vlastní laboratoře, díky kterým se věnuje vývoji a výzkumu kosmetiky a léků. Za 50 let, co je na trhu stihli pořádný kus práce. Společnost vyrábí od léků na předpis, přes lékařskou kosmetiku k dermo-kosmetice..

Pierre Fabre je tedy zajímavou kosmetikou pro ty, kterým nejsou sympatické ani vlasové produkty zaměřené pro kadeřníky, ani kterým nevyhovuje kosmetika dostupná v drogeriích, BIO kosmetika či pěstící kosmetika dostupná v parfumeriích.

Složení: 
Water (Aqua), Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (Ricinus Communis Seed Oil), Dicaprylyl Ether, C14-22 Alcohols, Balanites Aegyptiaca Seed Extract, BHT, Butylphenyl Methylpropional, C12-20 Alkyl Glucoside, Caramel, Cinnamyl Alcohol, Citral, Coumarin, Eugenol, Fragrance (Parfum), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hexyl Cinnamal, Hydrolized Wheat Protein, Limonene, Linalool, Maltodextrin, Phenoxyethanol, Polyacrylate-13, Polyisobutene, Polysorbate 20, Propylene Glycol, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Sorbitan Isostearate, Tocopherol, Yellow 6 (CI 15985)

O produktu

Tento balzám je z velice povedené a oblíbené řady firmy Klorane z pouštních datlí. V kosmetice se využívají datlové mandle, které jsou bohaté na esenciální mastné kyseliny, bílkoviny a polysacharidy. Ty pomáhají vlasy zkřehlé denním poškozováním zpevnit a zvláčnit. Řada se tedy zaměřuje na péči o suché, poškozené a lámavé vlasy.

Bezoplachová péče je konzistencí blíže řidšímu fluidu, který nepůsobí příliš těžce. Velký obsah vody však může být nevýhodou při nanášení na suché vlasy v případě, že máte problém nafoukat na jemné vlasy objem.
Produkt neobsahuje silikony, na které jsme většina spotřebitelů navyklí, a proto je třeba počítat s odlišným chováním. Při jeho nanášení Vám vlasy nemusí tak krásně měknout a uhlazovat se pod rukama jak při použití balzámů se silikony. I přes to má tato péče schopnost vlasy změkčit bez velkého zatížení.

Aplikace

V případě, že péči aplikujete samostatně, naneste na mokré vlasy bezprostředně po odsátí přebytečné vody ve vlasech ručníkem. Péče není určená na pokožku hlavy, proto nanášejte pouze do délek a již neoplachujte. Vlasy rozčešte hřebenem.
Jestliže nanášíte v kombinaci s maskou, aplikujte až do suchých vlasů po jejich vyfoukání k docílení uhlazení a pružnosti.

 

HODNOCENÍ KLIENTŮ


Jitka, 55let
Vlasy suché se sklonem ke krepatění. Barvené, krátké. 
Další použité přípravky: 100%Pure šampon s neemem a bardockem, oplachový kondicionér stejná řada, Alterna Bamboo Kendi Oil

  • konzistence/1
    nepříliš hustý, dobře se nanášející krém
  • aplikace / 2
    je třeba použít větší množství
  • vůně / 1
    příjemná, nevtíravá, nenápadná vůně
  • výsledek / 2
    vlasy jemné na dotek, nepůsobí tak vysušeně
  • četnost mytí / 1
    nezvýšena, krém příliš nezatěžuje
  • omak vlasy po aplikaci / 2
    příjemné, uhlazenější vlasy
  • struktura vlasů po uschnutí / 2

Celkové hodnocení: 2
Krém používám velmi často, hodnotím jej celkově jako velmi dobrý. Na mé suché, krepaté vlasy má pozitivní účinek. Vyzkoušela jsem jej dát jak na mokré, tak i na suché vlasy. Jednoznačně lepší je aplikace na mokré vlasy. Hodnocení "2" dávám proto, že i po aplikaci krému musím použít na následné uhlazení olej, případně nějaký přípravek se silikony. Krém sám o sobě mé vlasy úplně nezkrotí.