Rakytníková maska pro silně poškozené vlasy od Natura Siberika

O značce Natura Siberika

Tato mladá ruská kosmetika pomale zaplavuje český trh svou širokou nabídkou zboží. Narazíte na ni v obchodem se zdravou výživou a přírodní kosmetikou. Zapůsobí na vás přírodně volený design obalů i chytře volený název, ze kterého vnímáte čistou neposkvrněnou přírodu Sibiře, a tento dojem při dalším zapátrání posilují i webové stránky.

„Kosmetika divokých bylin a rostlin.“

Jméno firmy evidentně nebylo vybráno náhodou, ale má hlavně poukazovat na čistotu a sílu použitých bylinek a rostlin. Sběr bylin se provádí ručně pod dceřinou společností Siberia Organic a skrze ní vytváří Siberika nová pracovní místa na Sibiři.
Natura Siberika tedy dostává do našich kosmetických lahviček výtažky z bylin divoké Sibiře a vytváření pracovní míst v těchto těžkých podmínkách je jistě také ruské společnosti připsáno k dobru, ale mnoho spotřebitelů bude jistě zajímat, jak je to s dopadem na životní prostředí?
Zde Siberika odpovídá certifikátem ICEA, který má dohlížet jak na sběr, tak na výrobní proces vodných a olejových extraktů, které se přímo na Sibiři i vyrábí. Dle českého zastoupení jsou dále certifikováni ECOCERTem (minimálně 95% složek je přírodního původu), COSMOSem (úsporná a šetrná výroba, recyklovatelnost obalů), STANDARDem a BDIH.

A jací tedy doopravdy jsou?
Tu více přírodní, tamhle zas trochu méně. Neoficiální české i slovenské stránky (stejně jako mnohé blogerky) hlásají, že tyto produkty neobsahují silikony, parabeny, syntetické vůně a vůbec všechny přísady, na které je akutálně vypsán hon. Při bližším zkoumání uvidíte vtipnost této půlpravdy. Šampony, které k umytí nepotřebují silikony obsahují pouze SLS, a masky, u kterých není třeba pěnivost neobsahují SLS, pouze silikony.
Hledáte-li opravdu „přírodní“ kosmetiku ve smyslu, jak ji my koncoví spotřebitelé chápeme, pak u Natura Siberika budete muset studovat složení každého výrobku, nebo minimálně produktové řady.

Složení:

Aqua, Cetearyl Alcohol, Olea Europaea Fruit Oil1), Cetyl Esters, Bis-Cetearyl Amodimethicone, Behentrimonium Chloride, Glyceryl Stearate, Cetrimonium Chloride, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Panthenol, Dimethiconol, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Argania Spinosa Kernel Oil1), Hippophae Rhaimnoides Fruit Oil1), Macadamia Ternifolia Nut Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Pinus Sibirica Seed Oil2), Phospholipids, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycolipids, Glycine Soja (Soybean) Sterol, Humulus Lupulus Flower Extract, Arctium Lappa Root Extract1), Urtica Dioica Leaf Extract2), Rhodiola Rosea Root Extract2), Sorbus Sibirica Extract2), Hippophae Rhaimnoidesamidopropyl Betaine3), Tocopherol, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Retinyl Palmitate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Pinus Sibirica Seed Oil Polyglyceryl-6 Esters4), Hydroxyethylcellulose, Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginine, Aspartic Acid, PCA, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Threonine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Biotin, Folic Acid, Cyanocobalamin, Niacinamide, Pantothenic Acid, Pyridoxine, Riboflavin, Thiamine, Yeast Polypeptides, Cetrimonium Bromide, Parfum, Citric Acid, Cl 15985, CI 16255, CI 19140 (Acid Yellow 23), CI 42090 (Acid Blue 9)

O produktu

Hlavní účinnou složkou, na které je marketing celé této produktové řady Oblepikha postavený je altajský rakytník řešetlákový, který se osvědčil na lámavé vlasy. Obsahuje celou řadu vitamínů a společně s marockým arganovým olejem pomáhají dát vlasům lesk a sílu. V masce jsou použity i piniový a makadamiový olej, u kterého výrobce slibuje hloubkovou hydrataci vlasů. Dále keratin, který obalí a chrání povrch vlasu, opravuje poškozené části a vyhlazuje je. Vlasy se by se měly stát pružnějšími. Zde bych se vrátila a opět upozornila na složení - oficiální weby přistupují ke složení opatrně, ale ostatní se nebojí hlásat, že produkt neobsahuje silikony. Což je v tomto případě lživé tvrzení. Silikonů je v této masce celá řada. Jeho úloha je dle českého návodu na obalu: „... potahuje povrch vlasu ochrannou vrstvou, zoceluje je v místech poškození, vyhlazuje vlasy, dodává jim lesk a šlechtěný vzhled...“
U tohoto výrobku bych i upozornila na absenci certifikátů vyznačených na obale, kterými se firma na svých webových stránkách všeobecně prezentuje.

Konzistencí je maska velice hustá a nestéká, ale dobře se aplikuje díky hladké a vazké textuře. Díky její hutnosti by mohla příliš zatížit hodně jemné, tenké vlasy a není příliš vhodná ani na normání nebarvené vlasy. Naopak radost by z ní mohly mít ženy, které potřebují zjemnit tvrdší suché vlasy, vyživit normální vlasy po chemickém vysušení, kdy vlasy krepatí nebo zvlněné suché vlasy...

Aplikace

Aplikuje se na šamponem umyté vlasy, po odsátí vody ručníkem. Aplikace do délky vlasů, vyhněte se pokožce hlavy.

Závěr

Jestliže jste odpůrci silikonů ve vaší vlasové kosmetice, doporučuji se této masce vyhnout obloukem. Pakliže Vám ale silikony vrásky nepřidělávají a máte vhodný tip vlasů, který celkem šikovně výrobce označil na obale, mohla by se maska stát Vaším velkým pomocníkem. Na vlasech je příjemná a pochopíte, proč je u zákaznic tak oblíbeným artiklem.

 

HODNOCENÍ KLIENTŮ


Petra, 37 let
vlasy silné, suché, lámavé, barvené. Senzitivní pokožka hlavy.
Další použité přípravky: šampon Rene Furterer Carthame, kondicioner Rene Furterer Carthame
  • konzistence / 1
    příjemná, krémová
  • aplikace / 1
    příjemná, dobře drží na vlasech, nestéká
  • vůně / 4
    při aplikaci pro mne velmi nepříjemná, silná vůně rakytníku, kterou nemám příliš ráda
  • výsledek / 2
    vlasy byly po aplikaci krásně pružné a hydratované
  • četnost mytí / 2
    nepostřehla jsem rozdíl, vlasy zůstaly nezatížené i následující den
  • příjemné na dotek/1
    vlasy byly na dotek pružné a jakoby silnější
  • objem / 3
    objem normální možná v následujících dnech vlasy nepatrně plihly
  • struktura vlasů po uschnutí / 2
    vlasy hebké, hydratované, lesklé

Celkové hodnocení: 2
Masku bych rozhodně doporučila, pro mne jediné negativum, byla „vůně”, ale asi půl den po umytí jsem již ve vlasech pach rakytníku nevnímala. Po aplikaci jsem nezaznamenala žádné známky podráždění, to se mi u moc přípravků nestává.


Petra, 30 let
vlasy normální, nebarvené, dehydrované.
Další použité přípravky: šampon 100%pure med a kokos.

  • Konzistence / 1
    hutná, máslová
  • Aplikace / 1
    velmi snadno se nanáší, krásně klouže po vlasech
  • Vůně / 1
    příjemně svěží
  • Výsledek / 1
    maska výborně hydratuje a hlavně usnadňuje úpravu
  • Četnost použití / 1
    nezatěžuje vlasy
  • Omak / 1
    vlasy jsou po použití sametově hebké
  • Objem / 1
    zůstává
  • Struktura / 1
    vlasy jsou uhlazené a opravdu hodně lesklé

Celkové hodnocení: 1
První maska, která dokázala mým vlasům dodat krásný hedvábný lesk, jemnost a dostatečnou hydrataci a zanechala jejich objem.
Vlasy se po použití snadno upravovaly, držely tvar a navíc překrásně voněly. Musím vyzdvihnout zejména dodaný lesk a sílu, která byla hned znát.


Lucie, 26 let
Vlasy suché, jemné, elektrizující, barvené. Délka po ramena. Seboroická dermatitida.

  • Konzistence / 1
    Velmi příjemná, hebká.
  • Aplikace / 1
    Bezproblémová, maska se dobře nanáší, není jí potřeba velké množství.
  • Vůně / 3
    Po nanesení do vlasů trošku nepříjemná, po vysušení se zápach ztratil.
  • Výsledek/ 1
    Zaznamenala jsem výrazný hydratační účinek, vlasy se neježily.
  • Četnost použití/
    použila jsem 2x po sobě, mytí se nezkrátilo
  • Omak/ 1
    Velmi příjemné, až saténové
  • Objem/1
    maska objem neovlivnil
  • Struktura/
    uhlazené, hebké

Celkové hodnocení: 1
aska má velmi příjemnou konzistenci, dobře se nanáší, a na vlasech působí jako satén. Překvapila mne vůně, popravdě ne příjemně. V krabice jsem byla přesvědčena, že maska celkem hezky voní, ale po nanesení do mokrých vlasů jsem smrděla jako mokrý pes. Díkybohu po vysušení se vrátila vůně, která byla na začátku. Vlasy jsou po uschnutí lehonuké, příjemné na omak, a viditelně hydratované.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspirace na podzim 2016

Podzim je vždy plný zemitých sytých barev a výrazných struktur. Tedy alespoň v přírodě. Ve městě to zažijeme jen v parcích, protože šeď chodníků a silnic doprovází leda tmavé či šedé kabáty podseklé modrou riflovinou.

A jaké jsou letošní možnosti vymanit se z této monotónnosti? Vedle obligátních zemitých odstínů se kombinují barvy jako tmavě modrá s oranzovou, červená, v kurzu je i černo-bílá kombinace, dokonce výrazně růžová...
Pestrost barev zahrnutých do podzimních trendů modních domů je široká.

Ať už se odvážíte vyrazit v sytých barvách nebo se spokojíte s decentní černou doporučuji vyrazit alespon s novým účesem, novým líčením! 

Trendy jsou vlny ve vlasech a výrazné rtěnky

Vlasy: velice kontrastní melír ve zlatých odstínech, vlnitá struktura tento melír hezky doplnuje
Make up: tmavě fialová rtěnka a lila oční stíny. Krásně se k nim hodí šedá kajalová tužka
Oblečení: černo-bílá kombinace "tapetového" vzoru je v kurzu, tady je rozjasněná fosforově žlutou barvou

Červeno-hnedé barvy ve vlasech s výrazným líčením očí

Vlasy: základním odstínem je hnědo-červená s teplou blond na projasnění
make up: jestliže nejste dostatečně odvážní na výrazné rtěnky, zvárazněte oči. Zde byly použity červené stíny s hnědou barvou'
Oblečení: vlnitá struktura vlasů je podpořená výrazným potiskem. Dominuje opět červená, tentokrát se studenou béžovou a modrou barvou

Výrazné měděno-červené barvy vlasů

Vlasy: červeno-měděná barva s měděným melírem je ideální řešení jak vyčnívat třeba i s černého kabátu. Velice módní jsou i sponky do vlasů. Divoká barva je doplněná mekkými vlnami
Make up: zemité tělové barvy stínů pouze prohloubily pohled. Doplněny jsou kontrastem černé řasenky
Oblečení: opakující se drobný vzor, královská modrá. Tato barva hezky zvýrazní červeno-měděnou barvu vlasů

 Strapatější drobné zvlnění s kouřovým lícením

Vlasy: s jemnými vlasy, které těžko udrží větší vlny, by Vás mohlo bavit zvlnění po copáncích. Působí to rošťácky a krásně to sluší právě mikádům
Make up: výrazný kouřový make up opět zařadilo do svých kolekcí i pár významných módních domů. Obměnou by mohlo být jeho protáhnutí do "kočičích očí"
Oblečení: nelze zapomenout na černou barvu, zvlášťě pak imitaci kůže

Krátkým vlasům to na podzim sluší

Vlasy: strapaté krátké vlasy jsou presně to pravé do rozfoukaného počasí
Make up: K přírodní blond barvě vlasů je krásná tmavě hnědá rtěnka a výrazné zlato-černé obroučky brýlí. Za ně se schovává už jen nenápadný šedý stín a vystupují tak ledově modré oči
Oblečení: světlejší sedá textilní pláštěnka je fajn osvěžení a zvládnou ji i méně odvážní jedinci. Zvýrazněná opět hnědo-červeným tričkem jako typickou podzimní barvou

Doufám, že i těchto pár tipu pro Vás bude inspirativních k nějaké inovaci vlasů, šatníku nebo alespon líčení.

Šampon 100%Pure s lopuchem a neemem

O značce

Americká firma, která byla založena roku 2005. Vyrábí produkty bez syntetických složek, pouze za použití přírodních ingrediencí. Jako 100% přírodní kosmetika se tato firma snaží být šetrná vůči životnímu prostředí využíváním recyklovaných plastů, skla, cínu a papíru, používáním ovocného barviva pro tisk štítků a propagačních katalogů, využíváním solární energie na jejich budovách a dalších aktivitách.  

Složení
bio šťáva z listu aloe vera, bio růžový hydrosol, saponifikovaný kokosový olej, vegetariánský glycerin, extrakty z neemu. kořene lopuchu většího a chaluh bublinatých, rostlinná celuloza, vitamín E, panthenol, extrakty z bio listu zeleného čaje, kopřivy dvoudomé, listu rozmarýnu a květu měsíčku lékařského, panenský kokosový olej, extrakt z listu máty peprné, francouzská mořská sůl, extrakty z listu oregána, květu/listu tymiánu a zimolezu japonského, eukalyptový esenciální olej, tea tree esenciální olej

O produktu:

Tento šampon je zaměřený na vitalitu vlasové pokožky a její hydrataci. Voda, která ve výčtu ingrediencí většiny šamponů zaujímá prvním místo, je nahrazena džusem z aloe vera, který má vlasovou pokožku hydratovat a zklidňovat. Při pročítání první půlky ingrediencí je šampon na vlasovou pokožku opravdu vysoce orientován.

A jaká je mycí schopnost šamponu? S odpovědí na tuto otázku začnu opět od složení přípravku. Většina šamponů obsahuje více saponů a jejich zastoupení začíná hned druhým místem ve výčtu ingrediencí, tedy za vodou. Tato firma sází pouze a jen na saponifikovaný kokos a dokonce je až na 3. místě obsažených ingrediencí. Pěnivost je zde tedy spíše nižší, srovnatelná například s šampony od Kloranu. Šampon bych nedoporučovala lidem, kteří myjí v intervalu 2x týdně a nutně k pocitu čistých vlasů potřebují vidět pěnu. Vykouzlit sice lze i s tímto šamponem, ale bude vás to stát větší množství produktu, což při jeho řidší gelové konzistenci vede k velké spotřebě.

U přírodních produktů je vždy kratší doba trvanlivosti. To platí i zde, u šamponů 100%Pure je trvanlivost 6 měsíců od otevření. Při běžném intervalu mytí 2x týdně by Vám měl šampon vystačit cca na 2 měsíce, tedy vypotřebit ho stihnete i za předpokladu střídání s jiným šamponem. Konzervantem je zde jak zimolez japonský, který mimo to obsahuje i přírodní saponin, ale ke konzervaci napomáhá i růžový hydrosol a sůl.

Vůně je svěží a trochu květinová. Tedy odlišná oproti bylinné či příliš citrusové vůni čistě přírodních šamponů.

Jestliže preferujete čistě přírodní kosmetiku, pak by šampon této značky neměl zůstat bez povšimnutí.

HODNOCENÍ KLIENTŮ


Jitka, 55 let
vlasy suché, sklon ke krepatosti, barvené, krátké. Mytí 2x týdně.
Další použité přípravky: kondicioner 100%Pure s lopuchem a neemem, neoplachový balzám Schwarzkopf BC Repair Rescue Sealed Ends

  • Konzistence/1
  • Aplikace/1
  • Vůně/1
    neuvěřitelně přirozená, přírodní, přesune člověka někam do Provence:-)
  • Výsledek/1
    vlasy uhlazené,ale nikoliv plihnoucí
  • Četnost mytí/1
    zůstala stejná
  • Omak/1
    hladké vlasy
  • Objem/1
    zůstal stejný, ke zvýšení objemu nedošlo, ale to nebylo prioritou
  • Struktura vlasů po uschnutí/1
    vlasy hladké, příjemné na dotyk

Celkové hodnocení: 1
Šampon určitě doporučuji. Je velice lehké konzistence, krásně pění, nezatěžuje, ale vlasy působí hydratovaně a vyživeně. Po opláchnutí i bez použití kondicioneru ze stejné řady jsou vlasy na omak hebké. Myslím, že je to skvělá volba pro suché vlasy, které potřebují výživu.

Denní krém Klorane s datlemi

O značce Klorane

V posledním příspěvku jsem firmu Klorane krátce představila pouze v jedné z mnoha jejích tváří. Tentokrát bych se ráda mnohem hlouběji pozastavila u společnosti Pierre Fabre, pod jehož laboratořemi Klorane funguje.
Pierre Fabre založil společnost koupí lékárny a dnes společnost vlastní laboratoře, díky kterým se věnuje vývoji a výzkumu kosmetiky a léků. Za 50 let, co je na trhu stihli pořádný kus práce. Společnost vyrábí od léků na předpis, přes lékařskou kosmetiku k dermo-kosmetice..

Pierre Fabre je tedy zajímavou kosmetikou pro ty, kterým nejsou sympatické ani vlasové produkty zaměřené pro kadeřníky, ani kterým nevyhovuje kosmetika dostupná v drogeriích, BIO kosmetika či pěstící kosmetika dostupná v parfumeriích.

Složení: 
Water (Aqua), Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (Ricinus Communis Seed Oil), Dicaprylyl Ether, C14-22 Alcohols, Balanites Aegyptiaca Seed Extract, BHT, Butylphenyl Methylpropional, C12-20 Alkyl Glucoside, Caramel, Cinnamyl Alcohol, Citral, Coumarin, Eugenol, Fragrance (Parfum), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hexyl Cinnamal, Hydrolized Wheat Protein, Limonene, Linalool, Maltodextrin, Phenoxyethanol, Polyacrylate-13, Polyisobutene, Polysorbate 20, Propylene Glycol, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Sorbitan Isostearate, Tocopherol, Yellow 6 (CI 15985)

O produktu

Tento balzám je z velice povedené a oblíbené řady firmy Klorane z pouštních datlí. V kosmetice se využívají datlové mandle, které jsou bohaté na esenciální mastné kyseliny, bílkoviny a polysacharidy. Ty pomáhají vlasy zkřehlé denním poškozováním zpevnit a zvláčnit. Řada se tedy zaměřuje na péči o suché, poškozené a lámavé vlasy.

Bezoplachová péče je konzistencí blíže řidšímu fluidu, který nepůsobí příliš těžce. Velký obsah vody však může být nevýhodou při nanášení na suché vlasy v případě, že máte problém nafoukat na jemné vlasy objem.
Produkt neobsahuje silikony, na které jsme většina spotřebitelů navyklí, a proto je třeba počítat s odlišným chováním. Při jeho nanášení Vám vlasy nemusí tak krásně měknout a uhlazovat se pod rukama jak při použití balzámů se silikony. I přes to má tato péče schopnost vlasy změkčit bez velkého zatížení.

Aplikace

V případě, že péči aplikujete samostatně, naneste na mokré vlasy bezprostředně po odsátí přebytečné vody ve vlasech ručníkem. Péče není určená na pokožku hlavy, proto nanášejte pouze do délek a již neoplachujte. Vlasy rozčešte hřebenem.
Jestliže nanášíte v kombinaci s maskou, aplikujte až do suchých vlasů po jejich vyfoukání k docílení uhlazení a pružnosti.

 

HODNOCENÍ KLIENTŮ


Jitka, 55let
Vlasy suché se sklonem ke krepatění. Barvené, krátké. 
Další použité přípravky: 100%Pure šampon s neemem a bardockem, oplachový kondicionér stejná řada, Alterna Bamboo Kendi Oil

  • konzistence/1
    nepříliš hustý, dobře se nanášející krém
  • aplikace / 2
    je třeba použít větší množství
  • vůně / 1
    příjemná, nevtíravá, nenápadná vůně
  • výsledek / 2
    vlasy jemné na dotek, nepůsobí tak vysušeně
  • četnost mytí / 1
    nezvýšena, krém příliš nezatěžuje
  • omak vlasy po aplikaci / 2
    příjemné, uhlazenější vlasy
  • struktura vlasů po uschnutí / 2

Celkové hodnocení: 2
Krém používám velmi často, hodnotím jej celkově jako velmi dobrý. Na mé suché, krepaté vlasy má pozitivní účinek. Vyzkoušela jsem jej dát jak na mokré, tak i na suché vlasy. Jednoznačně lepší je aplikace na mokré vlasy. Hodnocení "2" dávám proto, že i po aplikaci krému musím použít na následné uhlazení olej, případně nějaký přípravek se silikony. Krém sám o sobě mé vlasy úplně nezkrotí. 

 

 

 

 

Klorane s pivoňkou

O značce Klorane

Klorane je francouzská dermo-kosmetika, spadající pod laboratoře Pierra Fabera. Pan Faber ji založil v 70. letech. O 10 let později založili vlastní oddělení agrotechniky a v roce 1994 zakládají Institut Klorane jako firemní nadaci, angažující se v ochraně a správném využití rostlin. 

Laboratoře Klorane jsou velice aktivní v mnoha moderních směrech. Prováděnjí botanické expertízy a kontroly všech etap výroby svých produktů, věnují se vzdělávání mládeže v oblasti botaniky, zakládají botanické parky. Za svůj ojedinělý přístup dermo-kosmetické značky byli i oceněni značkou ECOCERT 26000 měřící úroveň zralosti v oblasti společenské zodpovědnosti.

"...Pomocí svých přípravků Laboratoře Klorane předávají své hodnoty: autentičnost, jednoduchost, bezpečnost..."
www.klorane.cz

Složení:

Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Cocamidopropyl Betaine, Citric Acid, Fragrance (Parfum), Imidazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Paeonia Albiflora Root Extract, Panthenol, Piroctone Olamine, Polyquaternium-10, Propylene Glycol, Red 33 (CI 17200), Sodium Chloride

 

O produktu

Tento šampon výrobce cílí na podrážděnou pokožku doprovázenou svěděním a výskytem lupů. Účinnou látkou má být výtažek z pivoňky. Dle složení podpořili účinnost šamponu kyselinou citronovou, pro kyselé pH šamponu (nenarušuje tak pH pokožky) a "piroctone olaminem". Tato látka je účinná proti houbovým infekcím, které způsobují značné množení buněk (lupy) a svědivost.

 Na obale je také zvýrazněna informace, že šampon neobsahuje parabeny. Ty jsou nahrazeny stejně vášnivě diskutovaným methylisothiazolinonem. Ten je spojován dle Environmental Working Group s alergickými reakcemi a může být neurotoxický. Pierre Fabre tak pouze vyměnil jeden možný alergen za jiný.

 

HODNOCENÍ KLIENTŮ


Barbora, 26 let
vysušené délky vlasů, citlivá svědivá pokožka, rychle se mastící vlasy. Mytí 4x týdně. Dále používané produkty: kondicionér Giovanni Cosmetics, balzám Joico Smooth Cure.

  • konzistence / 2
    čirý gel
  • aplikace / 4
    obtížně se odhaduje potřebné množství
  • vůně / 1
    velmi příjemná, květinová
  • výsledek / 4
    vlasová pokožka mě na druhá den svěděla, objevily se malé aknózní vyrážky vlasové pokožky
  • častost mytí / 3
    umyla jsem si vlasy 2x, po té jsem šampon přestala používat
  • omak / 3
    mírně vysušené
  • objem / 4
    nevšimla jsem si žádného objemu
  • struktura vlasů po uschnutí / 2
  • chování vlasů po dnech / 3
  • očekávání (problém) / 4
    nemilé překvapení v podobě rozdrážděné pokožky

Celkové hodnocení: 3
Šampon si určitě nezvažuji koupit. Bohužel nyní se musím vypořádat s rozdrážděnou vlasovou pokožkou. Jediná výborná věc z mé strany na tomto šamponu byla ta úžasná pivoňková vůně. 


Vlaďka, 31 let
vlasy jemné, křehké, v délkách barvené. Struktura rovná, se sklonem k maštění a zplihnutí účesu. Délka vlasů pod lopatky.
Další používané přípravky: Joico Smooth Leave-in Cream

  • konzistence / 1
    příjemná
  • aplikace / 2
    velmi dobře se aplikuje, ale je potřeba většího množství
  • vůně / 1
    jemná, přírodní vůně pivoněk
  • výsledek / 1
    nedráždil pokožku, velice příjemný, vlasy se dobře rozčetávají
  • četnost mytí / 2
    interval mezi mytím nebyl prodloužen
  • omak vlasy po mytí / 1
    příjemné na dotek
  • objem / 3
    objem nebyl zvětšen
  • struktura vlasů po uschnutí / 3
    vlasy trochu elektrizují

Celkové hodnocení: 2
Šampon mohu doporučit a budu ho nadále používat. Přesto je dobré ho kombinovat s jiným druhem šamponu. Po delším používání jsem měla pocit elektrizujících vlasů.


Jitka, 55 let

Vlasy suché, se sklonem ke krepatění, barvené. Délka vlasů - krátké. Další používané přípravky: Klorane datlový leave-in cream

  • konzistence / 1
    gelová konzistence
  • aplikace / 2
    špatně se odhaduje, je třeba větší množství
  • vůně / 1
    přírodní, příjemná květinová vůně
  • výsledek / 1
  • vlasy jemné na dotek, nevysušené
  • četnost mytí / 1
    nezvýšena
  • omak vlasy po mytí / 1
  • příjemné, hladké vlasy
  • objem / 1
  • nezvětšuje objem
  • struktura vlasů po uschnutí / 1

Celkové hodnocení: 1
Tento šampon rozhodně doporučuji. Je pro mě favoritem, a to z důvodu, že dobře působí na pokožku hlavy. Je velmi lehký a nevysušuje vlasy. Jediné jeho mínus je, že je ho potřeba větší množství, po aplikaci malého množství nepění tak, jak jsem zvyklá u jiných výrobků. Má krásnou, květinovou vůni, která současně není vtíravá. Vlasy jsou po umytí hladké a hebké na dotek.  Používám tento výrobek asi půl roku zhruba 2x týdně. Lupy skutečně nemám a zbavila jsem se občasného svědění pokožky hlavy.

Šampon Rene Furterer Curbicia

 

O značce

Pierre Fabre je francouská společnost, založená na počátku 60' let, která se zabývá dermokosmetikou. Ve svých laboratořích dala vzniknout značkám jako je dnes recenzovaný Rene Furterer nebo známější Klorane, Ducray, A-derma, Avène a další u nás již méně známé značky. 

Samotná značka Reneho Furterera však vznikla již v roce 1950. Jeho filozofie byla odlišná a odráží se v mottu 'Zdravé vlasy rostou ze zdravé pokožky'. Rene Furterer přišel s myšlenkou vlasových lázní, které vznikly 1957 a staly se hitem. Stavěl na idividuální péči za pomocí éterických olejů. Značka se stala v laboratořích Pierra Fabrea světovým specialistou na fytokosmetologii.

(Informace čerpané z oficiálního webu Pierre Fabre)

 

image.jpg

 

Složení:

Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, Glycol Palmitate, Cocamide Mipa, Cetearyl Alcohol, Limonene, Cocoglucoside, Citric Acid, BHT, Camphor, Chromium Oxide Greens (CI 77288), Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil (Citrus Aurantium Dulcis Oil), Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil (Cucurbita Pepo Seed Oil), Eugenia Caryophyllus (Clove), Flower Oil (Eugenia Caryophyllus Oil), Eugenol, Iron Oxides (CI 77499), Linalool, Methylisothiazolinone, Methylparaben, Polyquaternium-22, Propylparaben, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leafe Oil (Rosmarinus Officinalis Leaf Oil), Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Thymus Vulgaris (Thyme), Flower/Leaf Oil (Thymus Vulgaris Flower/Leafe Oil)

 

 

Šampon je dle příbalového letáčku zaměřený na pokožku náchylnou k maštění. 

Hyperseborea se vyznačuje hyperaktivitou mazových žláz a pokožka se tak stává nadměrně mastná. Nadbytek mazu vede k zatíženým vlasům bez života. 

Šampon slibuje obnovení lesku a lehkosti a menší nutnost častého mytí. 

Hydrolyzovaný Curbicia extract se získává použitím unikátního patentovaného procesu hydrolyzací dýňovych semínek. Ty jsou známe pro svoji schopnost regulovat kožní maz a pomoci jemně obnovit rovnováhu. Esenciální oleje z tymiánu, rozmarýnu, hřebíčku a pomerančů pomahají hloubkově čistit a dodají pokožce pocit svěžesti.

Na krabičce je obrázek '100% natural', pod kterým je menší nápis 'aktivní látky jsou přírodní'. Sdělení působí zavádějícím dojmem, že šampon je přírodní, pokud nezačnete studovat krabičku pozorněji. Takto to ma Rene Furterer se všemi výrobky, které jsem měla možnost poznat. Dle složení tedy nejen, že Furterer obsahuje pro uchování trvanlivosti šamponu parabeny (jeho použití může vynahradit roční trvanlivost od otevření přípravku), ale konkrétně v tomto šamponu je zde i zastoupení sulfátů, které jsou na internetu velice diskutovány pro jejich dráždivost. Dle informací na internetu se nedoporučuje dlouhodobé používání tohoto sulfidu z důvodu vysušování pokožky a vlasů. Schopnost propouštět látky obsažené v šamponu dovnitř pokožky ohodnoťte sami.

 

HODNOCENÍ KLIENTŮ


Jana, 31 let
Profil: mastící se pokožka. Vlasy nebarvené, husté, normální. Struktura rovná se sklonem k suchosti a lámání. Délka k lopatkám. Mytí co 2. den.
Další použité přípravky: balzám L´occitane

  • Konzistence / 3
  • Aplikace / 3
  • Vůně / 1
  • Výsledek / 2
  • Četnost mytí / 2
    nepatrný rozdíl v četnosti mytí, téměř stejně
  • Omak / 1
  • Objem / 1
    vydržel jen první den

Celkové hodnocení - 2
Na trhu jsou i příjemnější šampony. Vlasy jsou po něm sušší.


Vlaďka, 31 let
vlasy jemné, křehké, dříve barvené. Struktura rovná, se sklonem k maštění a zplihnutí účesu. Délka vlasů pod lopatky. Mytí 3x-4x týdně. Další použité přípravky: Joico Smooth Cure Leave-in (balzám)

  • Konzistence / 1
    hustší
  • Aplikace / 1
    dobře se aplikuje
  • Vůně / 1
    úžasná
  • Výsledek / 1
    nedráždil pokožku, vlasy jsou jemné, dobře se dají rozčesat
  • Četnost mytí / 2
    četnost mytí nebyla prodloužena
  • Omak / 1
    velice příjemné, hladké
  • Objem / 1
    nedošlo ke zvýšení objemu, ale vlasy nejsou zplihlé
  • Struktura vlasů po uschnutí / 1
    velice příjemná

Celkové hodnocení - 1
Šampon rozhodně doporučuji, zejména těm, co mají problémy s rychle se mastící pokožkou hlavy. Je velice příjemný, nedráždí, vlasy po něm nejsou zplihlé. Pro snadnější aplikaci šamponu doporučuji aplikační lahvičku, a to z důvodu věší hustoty šamponu.


Lucie, 27 let
pokožka se sklonem k maštění. Vlasy jemné a křehké, rovné, s podrosty. Malý objem vlasů. Mytí jednou za 3 dny.
Další použité přípravky: Joico Split end Mender, Schwarzkopf Repair Rescue Sealed Ends

  • Konzistence / 2
    je hustší, ale když se smíchá s vodou, tak není problém
  • Aplikace / 3
    náročnější, je třeba mít aplikační lahvičku a aplikovat přímo k hlavě
  • Vůně / 1
    příjemná, nic mi na ní nevadilo
  • Výsledek / 1
    šampon dokázal vlasy hydratovat, vlasy se zdály po umytí zdravější, příjemnější na dotek, zkrátka ne tak vysušené
  • Četnost mytí / 2
    šampon jsem použila jen jednou, tak nedokáži zhodnotit, zdálo se mi to vyrovnané s objemovým šamponem
  • Omak / 1
    velmi příjemné - zdravější, lesklejší, na dotek jak hedvábí
  • Objem / 3
    s objemem se mi to zdálo už slabší, opravdu asi lepší dát jednou za čas jako doplněk šamponu na objem
  • Struktura / 1
    spokojenost

Celkové hodnocení - 2
Celkově jsem byla s šamponem spokojená vzhledem k tomu, že jsem očekávala oživení mých spíše suchých vlasů. Čili dle mé zkušenosti tento šampon opravdu splňuje hydratační účinky. 


Veronika, 24 let
pokožka se sklonem k maštění a svědění, v délce suché, krepatějící se, lámavé. Další použité přípravky: Rene Furterer Absoulue Keratin Leave-in Cream (balzám)

  • Konzistence / 1
    má tužší konzistenci, stačí jen trocha
  • Aplikace / 1
    šampon se s pomocí aplikační lahvičky nanášel velmi snadno, bylo velmi příjemné jej nanášet
  • Vůně / 1
    vůně je snad to nejlepší, strašně krásně voní!
  • Výsledek / 1
    vlasy byly jakoby lehčí hned o umytí. Pokožka nesvěděla, měla jsem pocit opravdu dobře umytých vlasů
  • Četnost mytí / 1
    vlasy si normálně myju co 2. den, ale zkusila jsem i po 3 dnech a byly i ten 3. den pořád normální. lehce mastné u kořínků, ale jenom zlehka, to většinou mívám už 2. den
  • Omak vlasy po mytí /  1
    po umytí byly vlasy hladší a lehké
  • Objem / 1
    tím, že byly vlasy lehčí, trochu nabyly objem, ale ne nijak drasticky
  • Struktura vlasů po uschnutí / 1
    vlasy se mi zdály hladší než po jiných šamponech, kdy musím bojovat s krepatěním, společně s trochou vlasového balzámu byly opravdu uhlazené

Celkové hodnocení - 1
Celkově šampon hodnotím velice poizitivně. Mně osobně moc sedl. Asi nejvíc musím zmínit vůni, protože voní nádherně po rozmarýnu a tymiánu, a díky tomu je z mých vlasů zážitek :) Šampon jsem nanášela pomocí aplikační lahvičky, promíchaný s trochou vody, což bylo skvělé a nanášelo se to tak velice jednoduše. Jinak jde totiž o docela tuhý krém, takže samostatně by se aplikoval asi hůře.  I když mně z většiny šamponů svědí hlava, tady z tohoto ne, navíc mé vlasy byly i po umytí lehčí, hladší a mastily se o něco méně než s jinými šampony.


Korres šampon na normální vlasy s aloe a dobromyslí

   

 O značce Korres

Korres je dle prezentace výrobce přírodní řecká kosmetika. Její zakladatel, řecký lékárník, ji postavil na základech homeopatie. Hlavní princip této kosmetiky, jsou produkty šetrné nejen k pokožce, ale celý proces výroby i obalů je zároveň šetrný vůči životnímu prostředí. Přípravky neobsahují chemikálie ani látky, které by mohly být škodlivé pro pokožku nebo životní prostředí. Na obalu produktů najdete hezky zpracovanou tabulku, která jasně informuje o použití ingrediencí. Tabulka má zákazníky přehledně informovat o ne/využití nejčastěji hledaných položek jako jsou silikony, alkoholy, parabeny apod.

Více zajímavostí o kosmetice Korres na jejich webu www.korres.com

 

Šampon pro normální vlasy

Šampon pro normální vlasy

 

Složení:

Aauq Eau, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glyceron, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cocadimopropyl Hydroxysultaine, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Decyl Glucoside, Laryl Glucoside, Parfum, Benzyl Alcohol, Biotin, Caprylyl Glycol, Citronellol, Coco-Betaine, Dicaprilil Ether, Glyceril Caprilate, Glyceryl Oleate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chlorid, Hexyl Cinnamal, Hydrolozed Wheat Protein, Hydrolized Wheat Starch, Lactic Acid, Lactitol, Levunilic Acid, Limonene, Niacinamide, Origsnum Dictamnus (leaf) Stem Extract, Origsnum Majorana Leaf Extract, Panthenol, Phenoxyethanol, Phenylpropanol, Polyquaternium-10, Potassium Sorbate, Sideritis Syriaca Extract, Sodium Benzoate, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Levulinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Tocopherol, Xylitol

 

O produktu 

Zvoleným produktem pro tuto recenzi je šampon, který je určen na normální vlasy. Z mého pohledu nejpodstatnější složkou v šamponech jsou sapony. Zde jsou použity tenzidy, které jsou vyrobeny jak ze syntetických látek, tak z přírodních ingrediencí, jako je kokos a kukuřice. Aby však tyto přírodní látky fungovaly jako tenzid,  jsou chemicky upravovány. Chemickým procesem vzniká látka, díky které jsou tenzidy obsažené v tomto šamponu prohlášeny EWG za mírně nebezpečné, pro citlivou pokožku mohou být dráždivé.

Šampon obsahuje i organické extrakty, například z dobromysli a majoránky, které šamponu propůjčují mírně antiseptické vlastnosti. Pomáhají tím podporovat přirozenou bakteriální rovnováhu na pokožce hlavy. Dále obsahuje extrakt z Aloe, ta je také bohatá na proteiny, aminokyseliny a má hydratační účinek. V šamponu jsou i vitamíny B3 a provitamin B5, které zlepšují kvalitu i vzhled vlasu.

Výrobce slibuje vlasy zdravější, lesklejší, plnější a ovladatelnější. Šampon je vhodný na denní mytí.

HODNOCENÍ KLIENTŮ  



Petra, 37 let
Profil: suchá, citlivá pokožka. Vlasy nebarvené, husté, silné. Struktura rovná se sklonem k suchosti a lámání. Délka k lopatkám. Mytí 3x do týdne. Další použité přípravky: Schwarzkopf BC Sun protect Spray

  • Konzistence / 2
    čirá bez barviv,  pro mě příjemná
  • Aplikace / 3
    bylo třeba trochu větší množství než jsem zvyklá
  • Vůně / 4
    v lahvičce mi připomínala bonpari na hlavě mi přišla spíš pánská, mně nepříjemná
  • Výsledek / 4
    vlasy byly dost vysušené
  • Častost mytí / 3
    vlasy jsem umyla jen dvakrát, dál už jsem nechtěla experimentovat. Výsledek byl pro mě poměrně nepříjemný
  • Omak / 4
    zacuhané
  • Objem / 3
    nezaznamenala jsem žádný výrazně lepší objem
  • Struktura po uschnutí / 4
    elektrizovaly, krepatěly a byly přesušené, přesto, že jsem je nechala volně uschnout bez fénu
  • Chování vlasů po dnech / 4
    vlasy si umývám každý druhý nebo třetí den, nezaznamenala jsem žádný zvláštní efekt
  • Počasí, okolnosti
    léto, teplo
  • Očekávání / 4
    ​mám delší vlasy, od šamponu očekávám výživu bez zatížení

Celkové hodnocení: 4
Korres šampon bych si určitě nekoupila


Jitka, 49 let
suchá, citlivá pokožka se sklonem k přesušení a suchým lupům. Vlasy nejsou barvené. Jsou jemné, křehké, normální hustota. Struktura zvlněná. Vlasy mají sklon k přesychání a lámání. Délka na ramena. Mytí 3x týdně. Další používané přípravky: Gliss Kurr Ultimate Repair balzám

  • Konzistence / 2
    hustší konzistence, bez naředění se hůře aplikuje
  • Aplikace / 1
    pokud se před aplikací mírně naředí je pak spotřeba mnohem menší,není to na úkor kvality nebo mycích schopností
  • Vůně / 1
    jemná, neruší
  • Výsledek / 1
  • Častost mytí / 2
    neprojevilo se na četnosti mytí, standard
  • Omak / 1
    vlasy nezvykle pevné, hladké, necuchají se
  • Objem / 1
  • Počasí, okolnosti / 1
    letní slunečné i deštivé počasí
  • Očekávání / 2
    milé překvapení, vlasy jsou takřka hned posílené, problém je, že na lahvičce chybí doporučení k ředění před aplikací

Celkové hodnocení: 1
Když jsem poprvé aplikovala šampon na vlasy, nedokázala jsem odhadnout množství. Přestože jsem dala šamponu cca poloviční množství než běžně používám, docílila jsem neustále pěnícího koláče v místě aplikace, který se mi nedařilo dostat na zbytek vlasů. Nečekala jsem takovou hustotu ani schopnost pěnit, mýt. při dalších aplikacích sem si již šampón ředila, stále v polovičním množství, než jsem zvyklá používat. Výborně se nanáší, myje šetrně, nic neštípe, nepálí, vyhovuje mi jemná parfmace (i když použiji velmi šetrný bio šampón, stále zůstávám marnivá ž a jsem ráda, když mi vlasy voní). Nečekala jsem, že mi tak posílí vlasy, a že i druhý den vydrží nadýchané. Největším překvapením je, že se mi používáním tohoto šamponu neobnovují ložiska lupů, která vzdorují všem šampónům a kúrám, a že mi umytí hlavy nedráždí přecitlivělou kůži ve vlasech. Podtrženo sečteno tento šampón skutečně ošetří pokožku vlasů, a ošetří ji tak, jak to nedokážou speciální šampóny na lupy a na citlivou kůži hlavy. A že k tomu ještě budou  moje jemné vlasy vypadat silnější, to je milý bonus, která nezničila ani následná aplikace kondicionéru Gliss Kur. Trochu rychleji se mi vlasy začínají mastit u kořínků, takže si je myji o den dřív. Šampon Korres doporučuji nejen na posílení jemných vlasů, ale i na ošetření citlivé pokožky hlavy.


Martina, 30 let
jemné, křehké vlasy, odbarvované. Normální pokožka. Mytí 3x týdně. Problém s plihnutím účesu a suchými konci. Další používaná kosmetika: vlasová maska Goldwell Dualsenses Pure Repair 60 sec. treatment.

  • Konzistence / 2
    vyhovující, sametová
  • Aplikace / 1
  • Vůně / 1
    hodně příjemná, přírodní a nevtíravá
  • Výsledek / 2
    vlasy mám po šamponu akorát tak poddajné a mají objem
  • Častost mytí / 1
    šampon prodloužil dobu, kdy si vlasy umývám
  • Omak / 2
    příjemný
  • Objem / 1
    překvapivě velice dobrý
  • Struktura / 2
    zůstaly mi trochu sušší konečky, které mě trápí obvykle. Na druhou stranu vlasy nejsou celkově tak jemné a lépe drží tvar

Celkové hodnocení: 2
Šampon si ještě určitě koupím. Díky němu vydržely moje vlasy déle hezké a nemastné. Ač se nejedná přímo o objemový šampon, mým jemným vlasům ho dodal perfektně. Velká spokojenost a překvapení.


Petr, 32 let
jemné vlasy, mastící se pokožka se sklonem k zánětlivým místům. Denní mytí. Problém s maštěním a akné. Další používané přípravky: tvarovací guma

  • Konzistence /2
    velmi dobře vyhovuje
  • Aplikace / 1
    jednoduché použití
  • Vůně / 1
    osvěžující, příjemná
  • Výsledek / 1
    velmi mile překvapen. Na moji citlivou pokožku působil výborně, nedráždil
  • Četnost mytí / 2
    vlasy vydržely svěží po celý den, normálně se mi začínají mastit odpoledne
  • Omak / 2
    na omak dobré
  • Objem / 1
    vlasy nadýchané, dobře se upravují
  • Struktura po uschnutí / 2
    příjemná

Celkové hodnocení: 2
Šampon mě příjemně překvapil. Splňuje to, co od šamponu očekávám - nedráždí moji problémovou pokožku a zabraňuje rychlému maštění.